LichtplanProjecten

Ruimte en licht in Sint-Agatha-Berchem

Sint-Agatha-Berchem heeft nu een vernieuwde openbare ruimte die elke nacht tot leven komt onder impuls van de nieuwe verlichting.

De verlichting van deze centrale plek in de gemeente moest de uitdaging aankunnen.  De uitvoering ervan maakt deel uit van de herinrichting van het kerkplein om meer ruimte te bieden aan voetgangers en winkeliers.  Het komt tegemoet aan de wens om een vriendelijke dorpssfeer te creëren, zoals vermeld in het gemeentelijke “lichtplan” dat een paar jaar eerder werd opgesteld door Light-To-Light.

Het principe is eenvoudig en maakt het mogelijk om in harmonie te zijn met het omliggende verlichtingsmeubilair.  Het maakt gebruik van kandelaars met een verfijnd design, geïnstalleerd op lage hoogte, die een warm en comfortabel licht bieden voor alle gebruikers, inclusief bewoners. Door de plaatsing van de lampen komt er meer ruimte vrij en wordt de ruimte vergroot.  Bij het vallen van de avond biedt de verlichting een nieuwe omgeving voor nachtwandelingen en ontspanning rond de banken en terrassen.

Dit project is het resultaat van een efficiënte samenwerking tussen het kantoor van Espaces-Mobilités, het ontwerpbureau voor de verlichting in Sint-Agatha-Berchem en de openbare verlichtingsdienst van Sibelga, die werd georganiseerd door de gemeentelijke werken van Sint-Agatha-Berchem.

Previous post

Record lichtrendement in de sporthal De Ark in Ardooie

Next post

This is the most recent story.